30.08.12 г.

СВАТБЕНА / Wedding

                                                              Здравейте дружки,
                    Всичко започна от цветето! И то от неразпъпилата се роза. После дойде и второто с перлената тичинка и чак после останалото - ембосинга, дантелата......Получи се добре, даже ми е много на сърце! Но друго искам да споделя.
                     Снимането. Много обичам да правя снимки.Нося си фотоапарата в дамската чанта - не ми се смейте! И изобщо нямам професионалните фотографски умения и сигурно никога няма да ги достигна, но усещам, че вече погледа ми е по- различен, търся по- друга визия на снимките си и ако трябва да съм по- точно търся различния поглед в една съвсем, съвсем обикновена гледка. Добрите фотографки, които не са малко тук, в нашето блогопространство  нека не ми се присмиват. Аз съм една аматьорка, която нищо не разбира от фотоапарати като техника, от ъгли на снимане и разни такива неща, просто играя на усещане. 
                      Та днес да ви кажа, доста си поизнервих със снимките на тази картичка. Измислих визията и започнах. Не става и не става това, което аз исках да виждам в готов вид.А апарата ми си е добър, води се полупрофесионален. Блести туй бялото и ми иде да откача . След серия от поне 30 снимки от различни ъгли на статията и насочване на апарата, си казах - " Пускай щорите  Делянке!". 
                    А, кажете ми защо снимките ми на почти тъмна стая  се получиха почти така , както аз исках да изглеждат? Сигурно е заради крещящото бяло....Не знам. Давайте! Вие сте на ход. Чакам компетентно мнение.
                    Но пък така, веднага ми заговори романтиката! Вие виждате ли я?





                      



29.08.12 г.

НОВО / NEW


    


                                                               Здравейте!
           Обичам новостите! Не веднъж съм споменавала, че не мога да стандартизирам  уменията си и увлеченията си  и да ги поставя в рамки. За добро или за лошо е , не знам, но бързо ми омръзват  стандартите  и все търся нещо ново за експериментиране.
           Както вече виждате тази техника е нова за мен и за първи път се впускам в дебрите и, така че не ме съдете строго. Но като  за начало  мисля, че резултата си е доста добър.
           Май ще се заиграя! Хихихихи...., нали съм си половин дете!!!

                           Желая ви прекрасна сряда и до скоро!







27.08.12 г.

"На плажа/В морето"/"On the beach/In the sea"!

                      


 Ние от CARD MANIA CHALLENDGES  този път ви предизвикваме да се забавлявате с всичко на тази тема - море, пясък и вълни, миди, раковини, водорасли, кораби, русалки и каквото още се сещате. Този път наградите ще са за двама от вас, които успеят да ни предизивикат пък нас със своето майсторство, идейност и излъчване на картичката.  Първият ще спечели от нашия спонсор 4 диги печата на  Meljen's Design



А вторият  - ще спечели ваучер на стойност 20 лв. от редовният ни спонсор NaBorsata.com.


                                       А сега вижте аз с какво ви предизвиквам! 




                            С ново  приключение  по  далекоморско направление!
                                    Очакваме ви с нетърпение!





21.08.12 г.

КОЛЕДА ПРЕЗ АВГУСТ - II



Здравейте,
Както виждате подготовката ми за Коледа е започнала и това
е втората ми картичка с този прекрасен пингвин на 
И отново цветето ми е от органза, защото ми харесва ефекта на заледено цвете.
Надявам се да съм ви поразхладила поне за мъничко, поне в мислите.
Гуш!



h


17.08.12 г.

CARD MANIA CHALLENGES DT


Здравейте!
  Card Mania Challenges стартира първото си предизвикателство 
и това е моето вдъхновение към вас.
 Темата, с която ви предизвикваме   е "Всичко е позволено"/"Anything Goes"!
Първият ни спонсор е магазин NaBorsata.com и  е  ваучер на стойност 20 лв. на един късметлия.



Вторият ни спонсор за това предизвикателство са Sassy Studio Designs и един  от вас ще може да си спечели тяхната награда от 4 дигитални печата по избор.


Напомням ви, че може да участвате с 3 нови и непубликувани до сега проекти. 
Очакваме ви  и се надяваме да се забавлявате!


13.08.12 г.

КОЛЕДА ПРЕЗ АВГУСТ










        Здравейте!
      Днес ще ви покажа една от картичките, с които започнах серията за Коледа. Няма начин! Раничко е, но трябва да се подготвя.
     Нищо особено, не е самата картичка, но заложих на акцентите, особено на ръчно изработеното цвете, което прилича на ледено, заради органзата. Със сигурност, няма да е последното в моите зимни проекти, както и тези печати с пингвини на  Wild Rise Studio . Направо съм влюбена в тях! Добавих и от цветчетата и елементите на една много красива дантела, която си купих наскоро. Мисля, че създадоха красив ефект с нежността си.
        Желая ви прохладни, но слънчеви дни! Гушки на всички ви!











    

5.08.12 г.

БЕЗ ШЕВНА МАШИНА






                    Здравейте фенки на хартийките и джунджурийките, 
       Ето ме в нова светлина. Продължаваща със сватбените аксесоари, но в малко по- различно амплоа.
      Чантичката на булката....Важен аксесоар. Да е семпъл, да е сладурски, като на принцеска и най- важното, да събира червило (гланц), малко огледалце, телефон, флаконче парфюм и пакетче носни кърпички.
       С това се занимавах вчера цял ден - 12 часа.... И защо толкова много? Ами така! Просто реших, че няма да използвам средствата на съвременната техника. Представих си бабите, пък и самите моми за женене от миналия век, как са шиели на ръка и как са използвали напръстниците (няма да говоря, че и аз след 6 час имах нужда от такъв). Представих си трепета и любовта, която са вложили във всеки бод. И... ми беше хубаво! Трудничко, но усещането е несравнимо! Различно е от  това да изтракаш няколко шева на машината. 
        Общо взето, луда работа, ама ми е красива чантичката, нали?
Хахахаха! Умря циганката, дето ме хвалеше....както се казва.


                            Засега чао и....до следващата лудост.


Р.S.    Ако можете, калкулирайте ми цената на това произведение на изкуството.




Ще я представя при Елшичките.

3.08.12 г.

И В БОГАТСТВО И В БЕДНОСТ.....















        На теория, бракът предлага сигурност, доволни роднини, обществен имидж, по-добро финансово положение, ставаш завършена личност, защото си намерил половинката си, деца, жилище, подкрепа в болест и здраве, бедност и богатство, пищно сватбено тържество и меден месец и разбира се – гаранция, че няма да умреш в самота.
       Да, ама не.
       Съпругът винаги може да изперка и да те напусне с или без подпис.
       На мнение съм, че този, който ме обича, ще ме подкрепя в болест и бедност и без подписа си и без задължение.
       От 10 години живея с мъж без брак и за меден месец винаги намираме време и начин.
       Сватбата е много красиво и емоционално тържество, но честно казано аз нямам никакви хубави спомени от далечната 1986г,когато се омъжвах за първи път.  Що рев изревах, че никой не искаше да чуе моите желания......
        Ами прословутото собствено жилище, което по традиция българска трябва да има всяко едно семейство.Как ще го делим, ако се разделим?
        Вече 10 години живеем на свободен наем. Това не ме обременява и не ме кара да се чувствам не у дома си. Напротив! Такава обстановка съм създала, че ни е хубаво, уютно и бързаме да се приберем в  нашето си  гнезденце. Хармонията можеш да я усетиш и без си пръснал спестяванията си от сватбата, да не говорим за ипотечните кредити. Да трепериш цял живот да не останеш без работа, да не те напусне мъжа ти......  Че с една заплата и с едно или две деца накъде.... Мерси!
        И не че не вярвам в Любовта!
        Но вечна любов няма! Истинската, безрезервната, доживотната -  за това са филмите. Обич, признателност, уважение - да.Но бисерите от рода, че той е моята половинка и сродната ми душа, не те прави човек който да не може да обича и да отдава на другите и да не среща сродни души сред тях.
        Е, и роднините са недоволни. Какво пък от това? Аз не живея техния живот, пък и те никога не са доволни. Ако не харесват това, че ни си омъжена, като я свършиш тази работа, няма да харесат мъжа ти или сестра му, или свекървата. Да не говорим за приятелите му, дето не го оставят да ти обръща внимание, а го влачат по разни мачове, лов и риболов и.....други там "мъжки " работи.
        А когато дойде момента на уголеменото мъжкото шкембе и непукизма дали ще съм сресана, обезкосмена и слаба - идва вече прословутата Сигурност. Мда! Той си е сложил подписа, че дори и в този ми плазмоидичен вид ще ме обича и няма да ме изостави. Както и аз него.  Звучи привлекателно, нали?
" Такова животно нема!!!" Ако искате да прекарате живота си неподдържани, без значение дали сте мъж или жена - омъжете се, оженете се!

А иначе сватбата, си  е много очарователно, сълзливо и романтично преживяване. Прекрасност за един ден!




Предизвикателства:



http://2elshi.blogspot.com/2012/08/blog-post.html